010 - 3161713 Contact opnemen
Circle 2
SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Staat jouw website al op de eerste pagina van de zoekresultaten in Google?

Slechts 0,78% van de mensen die een zoekopdracht doen via Google klikken op een resultaat dat op de tweede pagina staat. Een plekje op de eerste pagina (en het liefst nog in de top 3) is dus van grote waarde! Om hier een plekje te bemachtigen moet jouw website aan een aantal eisen voldoen. En laten we allereerst benadrukken dat je het enkel met een ‘mooie’ website niet gaat redden.

Meer gratis bezoekers op je website 
Een langdurig effect op je vindbaarheid 
Versterkt je totale online inzet 
SEO

Hoe kom ik hoger in Google?

Op die vraag is een meerdelig antwoord nodig. Met zoekmachine optimalisatie (SEO = Search Engine Optimization), zorgen wij dat jouw website beter vindbaar is voor Google. Je website moet namelijk aan aardig wat eisen voldoen om goed vindbaar te zijn. In grote lijnen kunnen we drie categorieën onderscheiden: techniek (on-site), content (on-page) en autoriteit (off-page). Deze samen bepalen hoe jouw domein door Google wordt beoordeeld. In de ideale situatie heb je een snelle, gebruiksvriendelijke website, mét SEO-geoptimaliseerde teksten en veel waardevolle links vanuit andere websites. 

Techniek, content en autoriteit

Tijdens een uitgebreide scan kunnen wij achterhalen waar optimalisaties mogelijk zijn op het gebied van techniek. Denk hierbij aan het verhogen van de snelheid van je website. Maar minstens net zo belangrijk is de content op de website. Aan de hand van een zoekwoordenanalyse adviseren wij op welke zoektermen jouw website geoptimaliseerd kan worden. Hiervoor dienen zogenoemde ‘SEO-teksten’ geschreven worden. Het laatste (maar essentiële!) onderdeel is het opbouwen van de autoriteit van de website. Dit doen we door middel van linkbuilding. Linkbuilding is onder andere het verkrijgen van links vanaf andere ‘autoritaire’ en kwalitatieve websites. 

Zoekmachine optimalisatie @TCD

Onze aanpak start met een uitgebreide SEO-audit om de huidige positie van jouw website in kaart te brengen. Aan de hand van deze check stellen wij een rapport op met daarin de te verrichten optimalisaties, prognoses en strategie. Na een akkoord werken wij de volgende onderdelen af:

 • Technische optimalisatie
  Uit de analyse komen een aantal optimalisaties voort die wij voor je kunnen uitvoeren, of in overleg met je huidige webbouwer kunnen realiseren.
 • Content optimalisatie
  Op basis van de afgesproken zoektermen, optimaliseren wij jouw websiteteksten of bieden wij de handvaten hoe je dit zelf kunt doen.
 • Linkbuilding
  Om de autoriteit van de website te bevorderen gaan we werken aan het linkprofiel. Dit door op kwalitatieve (relevante) domeinen verwijzingen te maken naar jouw website.
 • Rapportage
  Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces, waarbij we rekening moeten houden met zowel Google als met concurrenten. Monitoren is dus van groot belang. Maandelijks geven wij een update van de posities, met bijbehorend advies.


Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een specialistisch klus. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij leren je graag kennen en nemen jouw vraagstuk onder de loep tijdens een 1-op-1 sessie.

attention

Wil je meer aandacht voor Zoekmachine optimalisatie (SEO) en bespreken wat de opties zijn?

Dat kan zeker! Plan online een kennismakingsgesprek in of bel ons op

010 - 2615904 Kennismaken
Circle 2