Social media zijn tegenwoordig een onmisbaar marketingkanaal. Wist je dat maar liefst 96 procent van de Nederlandse bevolking actief is op social media? Om jouw boodschap bij de doelgroep te krijgen, kun je hier dus eigenlijk niet omheen.

Social Media Advertising
Omdat spontane (dit duiden we aan met de term ‘organische’) socialmediaberichten maar een klein deel van jouw volgers bereiken, is social media advertising bijna onmisbaar in een goede online marketingstrategie. Op basis van bijvoorbeeld locatie, demografische gegevens en andere gegevens die socialmediaplatformen verzamelen over hun gebruikers, is het binnen deze kanalen mogelijk om een advertentie heel specifiek richting te geven. Dit noemen we ‘targeten’. Wij geven altijd een eerste advies:

  • Inzicht in de grootte van jouw doelgroep binnen een bepaald platform
  • Een eerste prognose van het benodigde budget om deze doelgroep te bereiken
  • Advies over de advertentiemogelijkheden binnen een bepaald platform

Social Media Advertising bij TCD
Social media campagnes zijn inzetbaar als eenmalige campagne, maar ook als onderdeel van een grotere online marketingstrategie. Wil je bijvoorbeeld graag eenmalig een dienst extra onder de aandacht brengen bij je doelgroep? Of wil je liever langdurig aan je naamsbekendheid werken? In beide gevallen helpen wij je graag verder. We stellen samen doelen vast en zorgen ervoor dat deze meetbaar worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor de (creatieve) vormgeving van de social media campagnes.

Benieuwd hoe goed jouw doelgroep te targeten is binnen bijvoorbeeld Facebook, Instagram of LinkedIn? Vraag dan een gratis conversieconsult aan.

Cases