Zoekmachinemarketing is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt in zoekmachines. Dit gebeurt via zowel betaalde als onbetaalde inspanningen. Anders gezegd: het zijn de dingen die je doet om te zorgen dat jouw website in beeld komt als iemand naar informatie zoekt die te maken heeft met jouw bedrijf.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
Het internet bestaat momenteel uit bijna 2 miljard websites. Zoekmachine Google laat hierop een zogenaamd algoritme los. Dit algoritme zet de websites op een bepaalde volgorde wanneer je een zoekopdracht intypt. Het algoritme bestaat uit ruim 200 factoren waar jij als website-eigenaar invloed op hebt. Het inzetten van de juiste SEO-techniek zorgt uiteindelijk voor een betere online vindbaarheid en meer websitebezoeken.

  • Goed meetbaar effect met Google Analytics
  • Het maakt je online beter zichtbaar
  • Het versterkt je online marketing inzet

Zoekmachineoptimalisatie bij TCD
We starten met een grondige SEO-check om de huidige positie van jouw website in kaart te brengen. Ook voeren we een zoekwoordenanalyse uit om te achterhalen wat de mogelijkheden van je website zijn op het gebied van SEO. Aan de hand van dit onderzoek en onze expertise geven we advies en bedenken we een succesvolle strategie om dit te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de techniek van je website, linkbuilding en het optimaliseren van de teksten op je website.

Zoekmachine adverteren (SEA)
Je wilt de juiste persoon op het juiste moment bereiken. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met Google Advertenties (Google Ads) is het mogelijk. Via Google toon je relevante advertenties aan mensen die actief op zoek zijn naar jouw informatie, producten of diensten. Vergeleken met andere vormen van online adverteren is de doelgroep hier het meest bereid tot het doen van een aankoop.

  • Meetbare resultaten en statistieken
  • Je bereikt je potentiële doelgroep op het juiste moment
  • Het perfecte kanaal voor ‘remarketing’ (van bezoekers terugkerende bezoekers maken)

Officieel Google Ads Partner
Adverteren is op verschillende manieren mogelijk, namelijk: adverteren in het zoeknetwerk, adverteren met banners in het displaynetwerk, adverteren met banners voor remarketing-doeleinden en adverteren op YouTube of in Gmail. Als officieel Google Ads Partner helpen wij organisaties om Google Ads zo effectief mogelijk in te zetten. Na een uitgebreid onderzoek stellen we vast welke vorm van adverteren (met bijbehorende doelgroep en zoekopdrachten) het meest relevant is voor jouw doelstelling.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen adverteren via Google? Vraag dan een gratis conversieconsult aan. Voorafgaand aan dit consult nemen wij jouw website onder de loep en geven we een eerste advies.

Cases